Jdi na obsah Jdi na menu
 


ANGLIE

LONDÝN

Londýn je naše srdcovka. Řekla bych, že po Praze hned nejoblíbenější město a zatím jediné, kde bychom si opravdu dokázaly představit žít. Je nádherné jak svou architekturou, tak lidmi, kulturou! Z minulé návštěvy a našich bývalých cest jsme vám nashromáždily pár tipů a i nepublikovaných fotek, které nám smutnily v počítači. Dnešní článek bude proto takové volné pokračování článku London and LFW Tips, a možnost pro vás, podělit se zase o svoje zážitky a další tipy. Jdeme na to!

 
Letěly jsme tentokrát se společností Ryanair, která létá na letiště Stansted. Let byl až na silný vítr, který ten víkend byl, v pohodičce a po necelých dvou hodinách jsem přistály v Londýně. Po výstupu z letiště hned následuje stanoviště National Express, což je společnost cestovních autobusů, se kterou jsme měly v plánu jet do Londýna. Jednoduše si koupíte lístek za 12 liber, hned najdete autobus podle instrukcí od prodavačky a jedete necelé dvě hodiny do Londýna. Autobus vás doveze na Victoria Station, odkud už můžete metrem, autobusem nebo pěšky kam jen budete chtít.
My vyrazily na procházku pěšky kolem Buckinghamského paláce, po Oxford Street, kde naštěstí díky velikonočním svátkům skoro nikdo nebyl, až do centra k našemu hotelu.
 
 
 
 

 

Bydlely jsme v krásném Thistle Holborn, The Kingsley, kterému tímto děkujeme za pozvání. Hotel je ideální svým umístěním, u stanice metra Holborn. Celý svůj pobyt jsme díky tomu zvládly pěšky. Na Oxford Street za 10 minut, do Covent Garden, což je umělecká čtvrť plná obchůdků, restaurací, trhů, a taky pouličních umělců, to také trvá necelých 10 minut. Pěšky jsme vyrazily i na všechny památky. Měly jsme krásný pokoj a při příjezdu nás překvapili i personalizovaným velikonočním přáním. Pokud jste ještě neviděli vlog, mrkněte na něj tady. Potěšilo nás i členění pokoje, kdy jedna manželská postel byla trochu v zákrytu pokoje, a mohly jsme tak s Luckou ponocovat a připravovat články a videa, zatímco naše mamka už spokojeně spala a nabírala síly na další náročný den.


 

 


Na pobytech v hotelích máme stejně nejraději snídaně. Výběr slaného - vajíček, zeleniny, fazolek, párečků, žampionků, ale i sladkého pečiva, jogurtů, ovoce - mňam! V našem hotelu byla plusem i krásná jídelna a především milý personál. Jelikož druhý den jsme už odpoledne odjižděly, nechaly jsme si v hotelu kufry a vyrazily na další objevování.
 

U toho jsme se zasekli docela rychle, jelikož hned na rohu u hotelu jsme našly Freestate Coffee, kde nám sice káva rychle vybublala, ale chutnala výborně. Z kaváren jsme měly ještě namířeno do Kaffeine, kde ale bohužel měli kvůli svátkům zavřeno, stejně jako v Borough Marketu, kam jsme chtěly vyrazit za street foodem. Asi se budeme muset do Londýna ještě vrátit...
 
Co nám ale po návštěvě jejich stánku v Oxfordu nemohlo ujít, byly Ben's Cookies. Našly jsme je právě v Covent Garden a i když nebyly teplé z pece jako v Oxfordu, stály za to! Na fotce mám zázvorovo čokoládový! Mňam! Kdo by toužil po fotce makrónek na instagram, najde v Covent Garden i Ladurée! My doporučujeme hlavně poslechnout si show nějakého z místních komiků.


 
Jisti kvalitou si můžete být v japonské Wagamama. Vyberete si nudle, ramen, rýži.. no prostě spoustu dobrůtek! Další osvědčenou dobrotou je Itsu a samozřejmě náš oblíbený Pret á Manger, kde seženete jak sendviče, polévky, saláty super kvality. Angličani jsou zvyklí jíst dost ve spěchu a i my jsme při objevování Londýna neměly vždy čas na nějaké místní speciality, budeme proto rády za vaše tipy!

 

Co se míst k navštívení týče, kromě klasických památek, které najdete ve všech průvodcích si najděte cestu do Somerset Housu, což je místo konání Fashion Weeků, ale i bez něj má krásnou atmosféru. Za návštěvu stojí i Tate Modern nebo British Museum, kde je vstup zdarma, čtvrtě Camden Town, kde najdete pouliční trhy, sekáče, punkové trhy a bary, zmiňovaný Covent Garden, a Soho. A pokud vám vyjde počasí, kupte si nějaké mňamky v Marks&Spenceru či Sainsbury's a udělejte si piknik v parku!