Jdi na obsah Jdi na menu
 


USA part.1 - LA

 

Vítám vás dle fotky jste určitě poznali, že dnešním tématem nebude nic jiného než USA. USA se rozkládá na kontintě jižní Amerika.

Los Angeles

Když jsme dorazili do LA, tak jsme hned vyrazili asi na to nejznámější místa co tam jsou – Hollywood a Broadway. Čekal jsem něco skvělého a to asi byla chyba. Broadway je vlastně jen chodník, kde jsou vyskládané hvězdičky s různými jmény. Dle očekávání tam bylo neskutečné množství lidí. Na zemi se tam váleli bezdomovci a černoši. Někteří za sebou tahaly i velké repráky, ve kterých měli nahlas puštěnou hudbu apod. Ulice byla olemována bary, mekáčem atd. Pouze sem tam bylo nějaké divadlo nebo kino. Někomu by se tady možná líbilo, ale pro mě to úplně nebylo.

IMG_1106

Po této zastávce jsme se vypravili na procházku. Byl to výšlap na hvězdárnu, ze které byl výhled na celé LA, a ze které byl vidět proslulý nápis Hollywood. Cesta ve 30 stupních po sluníčku do kopce cca 4 km byl docela fitness, ale stálo to za to. Ze shora byl opravdu nádherný výhled a navíc byla otevřena i samotná hvězdárna. Astronomie mě vždy bavila, takže jsem si prošel různé modely sluneční soustavy, ročních období, souhvězdí atd. Příjemná zastávka.

IMG_1122

IMG_1123

Den už se chýlil ke konci a my jsme museli hledat další kemp. Ve městě se totiž dá pravděpodobně velice těžko sehnat motel do 80 USD, takže jsme museli vyrazit za město. Město jsme opouštěli podél nádherného Malibu. Na první pohled bohatá část města. Drahá auta, jachtičky a nádherné vily. Navíc byly na místě nádherné pláže. Tohle místo musí v noci pěkně žít a přes den se tu musí příjemně koupat. Bohužel jsme museli jet za město do kempu, a tak jsme tady neměli čas se na odpoledne zastavit. To mě zpětně trošku mrzí, protože tam bylo opravdu nádherně.

V tomhle městě by se dalo strávit několik dní, aby člověk měl čas si vše pořádně projít. Před námi je ještě pár tisíc mil, a proto hned druhý den z kempu jedeme dál směr San Francisco.